CT scanning sikrer kvaliteten hos Belden Cekan

18. februar 2019

Belden Cekan A/S bruger CT scanning i udviklingsafdelingen til at dokumentere og kvalitetstjekke små komponenter til stik og netværksprodukter.

Den internationale virksomhed Belden Cekan designer, producerer og sælger et bredt udvalg af kabler, opkobling og netværksprodukter til transmission af signaler til data, lyd og video.

Virksomhed arbejder konstant på at udvikle og forbedre sine produkter for at være et skridt foran morgendagens teknologi. Derfor spiller udviklingsafdelingen en vigtig rolle for virksomhedens fremtid.

Kvalitetskontrol i udviklingsafdelingen
I Belden Cekans udviklingsafdeling sidder René Østergaard som udviklingschef og styrer projekter som udvikling af produkter og støbeforme, samt fremstilling af støbeformene. I udviklingsfasen har René valgt at bruge CT scanning til at dokumentere og validere virksomhedens emner.

CT scanning er baseret på røntgenteknologi, som kan bruges til at opmåle både indvendige og udvendige detaljer på emner. Derudover er det muligt at inspicere hulrum, kanaler og andre skjulte detaljer samt analysere interaktioner mellem parter efter montage.

René Østergaard fortæller, ”vi bruger CT scanning til at opmåle komplekse emner, hvor vi ikke kan komme ind med traditionelle CMM-metoder eller skydelære, og emner hvor vi ved, at præcisionen er vigtig for vores produkts egenskaber”.

Komplet dokumentation af emner
Ifølge René Østergaard giver det en fordel for Belden Cekan at bruge CT scanning. Udover at inspicere mål, som virksomheden på forhånd ved, at de skal være opmærksomme på, afslører en CT scanning også ting, som Belden Cekan ellers ikke ville have set.  

”Det er en fordel for os, fordi vi har en komplet dokumentation på vores produkter og kan gå tilbage senere og søge et mål, som vi måske ikke har haft behov for at grave i på det tidspunkt, vi fik udført scanningen”, udtaler René Østergaard.

Brug af ekstern måleafdeling

Til at udføre scanningerne bruger Belden Cekan virksomheden Zebicon A/S, som er specialister inden for industriel måleteknik.

Med op til 25 års garanti på Belden Cekans produkter, er det vigtigt, at alle komponenter lever op til virksomheden høje kvalitetsstandard. Derfor bruges CT scanning allerede i udviklingsfasen, hvor emnernes geometrier opmåles og bl.a. positioneringen af kontaktelementer i stik tjekkes.

Ved at bruge Zebicon til at CT scanne sine emner, får Belden Cekan tryghed om, at det de producerer er i orden. ”Vi har været godt tilfredse med Zebicon som samarbejdspartner. Der er altid dialog, når vi har en opgave åben og vi får vores filer inden for få dage”, afslutter René Østergaard.

 

 

Bliv klogere på 3D måleteknik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og værktøjer til at forbedre din kvalitetskontrol

* skal udfyldes
 
X
* skal udfyldes