Laser tracker måling

Laserbaseret 3D koordinatmåling


Laser tracker måling er hurtig og præcis metode til at udføre 3D koordinatmåling på store emner on-site. Laser tracker måling bruges primært til: 

  • Opmåling og kvalitetskontrol af store emner
  • Opretning og nivellering af produktionsudstyr

Hos Zebicon udfører vi laser tracker måling med en FARO ION laser tracker, som er blandt markedets mest præcise.

Laserstråle opfanges af reflektor
Teknologien er baseret på en laser stråle, der opfanges af en håndholdt reflektor. Laser trackeren placeres foran det emne der skal måles og følger den rumlige XYZ position af reflektoren. Når reflektoren holdes mod emnets overflade, kan et 3D koordinat på emnet bestemmes, og den ønskede geometriske opmåling foretages.

Rækkevidde på 110 meter
Den mobile og fleksible FARO ION laser tracker har en målerækkevidde på 110 meter og et system, der monitorerer og kompenserer for ændringer i temperatur, luftfugtighed og tryk. Således er vi i stand til at levere meget høj præcision og imødekomme opmålinger under svære miljømæssige forhold. 

Scanningsfunktionalitet
Udover at kunne foretage 3D koordinatmåling, har FARO ION også en 3D scanningsfunktionalitet. Hvis reflektoren bevæges hen over et emnes overflade, kan 3D koordinater opmåles imens. Koordinaterne kan enten måles for hver gang reflektoren flyttes en angivet distance, for eksempel et koordinat per 5 mm, eller et ønsket antal koordinater per sekund.

 
X
* skal udfyldes