Emneopmåling

Kvalitetskontrol af alle størrelser emner


Zebicon tilbyder serviceydelser inden for 3D emneopmåling af alle former for emne, værktøj eller komponent. Vi har en række teknologier til rådighed og i sammenråd med kunden, vælger vi det rette udstyr.

Afhængig af emnets størrelse og mobilitet, udføres opgaverne enten i Zebicons målelaboratorium eller on-site.

Komplet overfladedokumentation eller koordinatmåling
En 3D opmåling kan enten ske ved hjælp af 3D scanningsmetoder, der resulterer i en komplet geometrisk opmåling eller som 3D koordinatmåling, hvor kun udvalgte punkter kontrolleres. 

Emneopmåling kan eksempelvis bruges til:  

  • Kvalitetskontrol og partverifikation
  • First article inspection/First out of tool test
  • Emnegodkendelse efter tegningsspecifikationer eller Geometriske Produkt Specifikationer
  • Geometrisk problemanalyse og problemidentifikation 

Visuel målerapport
Resultatet af en emneopmåling fra Zebicon er en visuel målerapport, tilpasset kundens ønsker og behov. En typisk rapport består af et farveplot, hvor opmålt data sammenholdes med CAD data. Denne form for analyse giver et letforståeligt overblik over emnets overordenede kvalitet og synliggør eventuelle problemområder.

Herefter efterprøves alle geometriske specifikationer, uanset om det er Geometriske Produkt Specifikationer (GPS) eller mere traditionel dimensionering, der udgør tegningsgrundlaget for emnegodkendelsen. Rapporten indeholder således målsætning præsenteret i billeder og farveillustrationer. 

Gratis viewer-software
Målerapporten leveres i PDF format, og kan også leveres som dataudtræk til Excel. Sammen med rapporten kommer filen fra målingen, der kan bruges i den gratis 3D inspektionssoftware GOM Inspect. Hermed er det muligt selv at foretage yderligere analyse og granske udvalgte detaljer.

Få tilbud på emneopmåling og kvalitetskontrol

 

Kontakt

Kim D. Andersen
Projektleder

+45 4196 4953
kda@zebicon.com

 
X
* skal udfyldes