Reverse engineering

Digital 3D rekonstruktion


Reverse engineering betyder "omvendt konstruktion" og er processen, hvor et fysisk emne rekonstrueres ved hjælp af 3D scanning. Det er således muligt at skabe 3D dokumentation af mastermodeller og prototyper, samt ældre maskin- og sliddele.

Zebicon tilbyder serviceydelser inden for reverse engineering og 3D rekonstruktion på alle typer emner inden for design, kunst og industri. Afhængig af emnets størrelse og mobilitet, udføres opgaverne enten i Zebicons målelaboratorium eller on-site hos kunden. 

En genvej i udviklingsfasen
3D scanning til reverse engineering er den hurtige genvej i udviklingsfasen, da der på kort tid skabes en komplet digital 3D model af et emne. Udover at danne grundlag for CAD konstruktion, kan de scannede data skaleres, kopieres og spejlvendes.

Reverse engineering kan bruges til: 

  • Designprocesser og konstruktionsarbejde
  • 3D dokumentation af mastermodeller
  • Prototypefremstilling og 3D print
  • Simulering
  • Animation og visuel fremstilling

Polygonfil, snitkurver eller overfladekonstruktion
Resultatet af en reverse engineering opgave fra Zebicon er typisk en STL polygonfil eller IGES snitkurver. STL filen gengiver den komplette overflade geometri, hvor snitkurverne kun repræsenterer kurver i udvalgte positioner og plan (x,y,z).

Enkelte CAD/CAM systemer kan importere STL polygondata, men de fleste kræver en solid model i eksempelvis STEP format. Det er muligt at lægge overflader på de scannede data og dermed skabe en solid. Zebicon tilbyder denne service i samarbejde med en partnervirksomhed.

Få tilbud på reverse engineering

Kontakt

Kim D. Andersen
Projektleder

+45 4196 4953
kda@zebicon.com

 
X
* skal udfyldes